Arriva en Valencia!

Zaterdag 29 oktober ben ik hier aangekomen in mijn nieuwe thuis voor de komende maanden. Het weer is heerlijk hier, 23 graden met zon en clear blue sky’s. De zon heeft eigenlijk altijd veel invloed op mij, zodra de zon schijnt is het nóg lekkerder om te gaan trainen. Het eerste wat ik heb gedaan toen ik hier aankwam was dan ook: hardlopen. Ik heb een tour naar het strand gemaakt en daar wat kracht gedaan plus een espresso op het terras. Geen fijnere manier voor mij om de omgeving te verkennen dan lekker lopen!

Het is wel even wennen deze nieuwe plek, want ik kom uit een rustige omgeving. In Valencia is er 24/7 wat te beleven dus dat is een omschakeling voor mij. Wat me aanspreekt aan dit land is de leefstijl, naar mijn idee wordt er meer met elkaar geleefd dan in Nederland. Een wat minder materialistische leven. Een aantal keer in de week uit eten kunnen gaan met vrienden is hier belangrijker dan bijvoorbeeld een nieuwe televisie. Dat spreekt me aan.

De eerste dagen ben ik vooral druk geweest met regelen. De atletiekbaan, krachtruimte, een fiets, biologische groenten/fruit winkels en nog wat andere dingen. Langzaam begin ik hier de weg te vinden. Helaas nog geen tijd gehad om naar het centrum te gaan, maar dat komt nog wel. Tranquillo!
De biologische groenten/fruit winkels had ik al snel gevonden, onderweg naar school zitten er 3! Ideaal. Ik streef naar een volledig biologische voedingsstijl en dan is het super om deze winkels in de buurt te hebben. Daarnaast heb ik ook de producten van RAW Organic Food hier mee naar toegenomen. Fijn om de vertrouwde voeding bij me te hebben zodat ik weet dat ik de juiste voeding binnen krijg.

Ik heb de basis nu geregeld dus daar ben ik blij mee. Ook heb ik een Spaanse atleet leren kennen dus daar kan ik soms samen mee trainen. Hij spreekt goed Engels, maar dat is echt een grote uitzondering hier. Vaak is het toch veel handen en voeten werk om duidelijk te maken wat ik wilde. Gelukkig wordt mijn Spaans elke dag wat beter dus gaat dat makkelijker. Maar af en toe zou het fijn zijn als ze toch een klein beetje Engels konden praten.

Binnenkort gaan de ‘’echte’’ trainingen beginnen. Deze dagen heb ik vooral op ritme getraind om te wennen aan de nieuwe omstandigheden en alles op te starten. Nu kan ik lekker gaan beginnen en ik kijk er dan ook naar uit om mijn eerste blok hier in Spanje te gaan trainen. Benieuwd hoe de trainingen gaan? Volg me dan via deze blog!

 

Saludos,

 

Reinout Wiggers