Terug in Nederland

Reinout Wiggers is een uitblinker in de 800 meter hardlopen en wil niets liever dan deelnemen aan de volgende Olympische Spelen. Dedicated trainen én goede voeding; met deze ingrediënten wil Reinout de top bereiken. In dit blog laatste vertelt hij over zijn terugkeer naar Nederland na een maand trainen en coachen in Kenia.

Terug in Holland!
Sinds een tijdje ben ik weer terug in Nederland. Weer een enorme omschakeling: wat een verschil! Van elke dag hetzelfde eten terug naar hier, waar 10.000 verschillende soorten voedsel zijn. Je kan hier gewoon kiezen wat je wilt eten. Nu ik terug ben besef ik wat een bevoorrechte positie wij hebben om hier geboren te zijn. Werkelijk alles is er in overvloed. Veel mensen vragen me wat ik nou het eerste gegeten heb toe ik terug was en waar ik het meest naar verlangde: pure chocolade! Omdat ik veel honger had duurde het helaas denk ik nog geen minuut voordat ik de reep op had… Maar gelukkig zijn er hier meer pure chocoladerepen!

Tempo van leven
Waar ik erg aan moest wennen toen ik hier aankwam was ook weer het tempo van leven. Het lijkt hier allemaal 3 keer zo snel te gaan. Daar was ik de eerste dagen nogal moe van en het heeft me wel even tijd gekost om daar weer aan te wennen. Maar door rustig weer de trainingen op te pakken en daar ritme in te vinden ging dat aardig goed. Maar het is mooi om te ervaren wat een verschillende werelden het zijn en hoe groot het contrast is.

Goede voeding
Omdat ik in Kenia niet altijd even veel te eten had en ik niet veel binnen kreeg qua voedingstoffen ben ik daar veel afgevallen. Ook omdat ik er wel gewoon veel trainde. Dus dan kan het snel hard naar beneden gaan met je gewicht. Toen ik hier weer lekker mijn groente en fruit etc. binnen kreeg merkte ik ook dat mijn lichaam daar heel blij van werd. Ik kreeg weer meer energie en ging gewoon weer fatsoenlijk herstellen na de trainingen. Ook dat is een super ervaring om te beseffen wat de juiste voeding met je lijf doet! Hier kunnen ze in Kenia nog heel erg veel winst behalen.

Effect van de hoogte
Toen ik hier weer ging trainen merkte ik wel echt dat ik hoog had getraind. Je loopt met dezelfde energie simpelweg harder. Dus dat is wel leuk en goed om te merken ook richting de toekomst. Nu ben ik hard bezig om mijn lichaam scherp te krijgen richting de wedstrijden. In eerste instantie ga ik me vooral richten op de snelle korte afstanden, omdat ik hier een stap in wil maken voordat ik de 800 meter weer ga lopen.

Bedankt!
Dit was mijn laatste blog voor Raw Organic Food. Ik ben dankbaar voor de fijne samenwerking van de afgelopen tijd. De producten van RAW zijn me erg goed bevallen en ik raad iedereen aan te ervaren wat dit met je lichaam doet. Ik geloof in de missie van RAW en wens jullie veel succes in de toekomst!

Jullie horen van mij!

Wil je mij blijven volgen richting Tokyo en ben je benieuwd hoe ik train? Volg dan mijn instagram account: @rwiggoo