Terug naar de beachvolleybaltop + RECEPT

Liesbeth Mouha

Ik ben Liesbeth Mouha, mama van Ella en Lou, vrouwtje van Bart, zevenvoudig Belgisch kampioen beachvolleybal en olympiër. Tot 2012 heb ik een indrukwekkend palmares bij elkaar gevolleybald. In het zaalvolleybal heb ik in de Belgische, Italiaanse en Spaanse competitie gespeeld, maar op het zand ligt mijn grootste succes.

Internationale top

Met Liesbet van Breedam behaalde ik in 2008 een knappe negende plaats op de Olympische Spelen in Peking. Jarenlang waren we internationale top. Ook met Katrien Gielen, mijn laatste beachpartner, behaalde ik mooie internationale resultaten (zelfs een vierde plek op een Grand Slam toernooi en een tiende plaats op de wereldranking!) en grepen we net naast plaatsing voor de Olympische Spelen in Londen.

Van topsportster naar moeder

Na het seizoen van 2012 besloot ik om topsport voor bekeken te houden.Vervolgens behaalde ik mijn allermooiste overwinningen in het leven: Ella, mijn prachtige dochter, werd geboren in 2013. In 2014 trouwde ik met mijn man en Lou, mijn schattige zoontje, kwam ons gezinnetje vervoegen in mei 2016.

Terug naar de top

Het beachvolleybalvirus kwam echter terug kriebelen tijdens de laatste twee jaren en het ging niet meer weg. Ik had het gevoel dat er nog meer in me zat dat eruit moest, daar ben ik nu nog steeds van overtuigd. Tijdens een gesprek met Katrien Gielen werd duidelijk dat ook zij graag een internationale top beachvolleybalster wil worden en de Olympische Spelen van Tokio wil bereiken. Gielen-Mouha is weer terug en na vier jaar rust op topsport gebied, is het nu dus tijd voor een comeback. Momenteel werk ik aan een goede basisconditie en spieropbouw. Na twee zwangerschappen is dat ook hard nodig! Hiervoor werk ik dagelijks een fysiek programma af en ga ik driemaal per week joggen. Dit wordt geleidelijk aan opgevoerd tot we komen naar tweemaal per dag trainen (cardio, kracht- en/of baltraining).

Uiteraard moet ik de nodige kracht uit mijn voeding halen. Trainen, het huishouden doen en twee kindjes opvoeden (waarvan er nog eentje regelmatig ’s nachts van zich laat horen) kost energie. Als topsporter ben ik altijd bezig geweest met voeding. Vroeger, in het pre-kindjes tijdperk, was ik er zelfs te hard op gefocust zodat het niet altijd meer gezond was. Sinds ik mama ben, is het natuurlijker geworden en heb ik mijn balans gevonden. Ik wil mezelf en de kinderen voeden met goede producten vol vitaminen en mineralen. Calorieën zijn niet meer belangrijk, de voedingswaarde des te meer. We eten thuis waar we zin in hebben, maar het is zo goed als altijd biologisch, vers en ongeraffineerd.

Superfood muffins

Mijn favoriete homemade snack voor en na training, is een gezonde muffin. Boordevol zaden, goede vetten en gedroogde bessen. Heel snel en simpel om te maken. Ella assisteert regelmatig bij het bakken en eet ze ook super graag! De muffins kunnen ook als ontbijt of in de boterhammendoos naar school. Uiteraard zijn de RAW producten die ik gebruik niet verhit, maar in dit recept doe ik dat wel. Dat is iets handiger om mee te nemen naar training en naar school voor Ella.

Benodigdheden superfood muffins:

– Oven
– Muffinvormpjes
– Muffinbakplaat

Tijd:

Bereiding: circa 10 min.
Oventijd: circa 30 min.

Ingrediënten superfood muffins:

Dit recept is voor 10 superfood muffins

– 200 gram havermout
– 150 milliliter havermelk (of rijstmelk)
– 1 rijpe banaan
– Handjevol gedroogde bessen
– Handjevol noten
– 1 eetlepel zonnebloempitten
– 1 eetlepel chiazaad
– 1 eetlepel gebroken lijnzaad
– 2 eieren
– 1 eetlepel kokosvet
– 1 eetlepel kaneel
– 1 eetlepel biologisch bakpoeder
– 2 eetlepels agavesiroop

Bereiding superfood muffins:

1. Doe alle ingrediënten, behalve de gedroogde bessen, in de blender. Mix dit tot een glad beslag.
2. Voeg dan de gedroogde bessen toe aan het beslag en verdeel het beslag in de muffinvormpjes.
3. Laat de muffins voor ongeveer 30 minuten in de oven staan op 180 graden.
4. Check met een prikker of de muffins gaar zijn (er mag geen beslag meer aan de prikker blijven hangen).

Ik varieer de noten en gedroogde bessen met rozijnen, gojibessen, duindoornbessen, moerbeien, walnoten, cashew noten, zonnebloempitten en pompoenpitten. Afhankelijk van wat er in de kast staat. Ook heel erg lekker om per muffin nog wat blauwe bessen toe te voegen.

Eet smakelijk!

Liesbeth Mouha

– SPORTER POWERED BY RAW –