Trainen en coachen in Kenia!

Reinout Wiggers is een uitblinker in de 800 meter hardlopen en wil niets liever dan deelnemen aan de volgende Olympische Spelen. Dedicated trainen én goede voeding; met deze ingrediënten wil Reinout de top bereiken. Een maand trainen en coachen in Kenia kwam op zijn pad en in dit blog deelt hij zijn avontuur.

 

Het doel

Ik ben nu bijna een maand in Kenia en mijn periode zit er alweer bij op. Mijn doel hier was om sterker te worden en de wereldkampioen junioren op de 800 meter te begeleiden. Samen hebben we veel kunnen trainen en heb ik hem geholpen om een stap te kunnen maken in zijn proces naar de top. Want naast het hardlopen zijn er nog veel meer dingen heel belangrijk, waaronder de juiste voeding!

WK cross trials

De eerste week ben ik naar de trials voor de WK cross geweest in Nairobi. Een enorm chaotische dag voor mij, maar wat een niveau! Ongelofelijk hoe hard daar gelopen wordt en wat een geweld dat is. Bijna alle wereldtoppers op de lange afstand uit Kenia staan aan de start en alleen de top 6 kwalificeert zich voor het WK. Volgens mij had de volledige top 6 bij de mannen en vrouwen wel ergens een Olympische medaille of WK medaille gehaald. Mooi om mee te maken!

De hoogte

Na de trials ben ik naar Keringet gegaan; dit ligt op 2700 meter. Je kunt je voorstellen dat het dus even aanpassen was qua training. Ik heb de eerste week dan ook rustig aan gedaan en opgebouwd. Langzamerhand begon mijn lichaam te wennen aan de omstandigheden en kon ik meer gaan doen.

Back to basic

Het is enorm ‘back to basic’ hier. Mijn kamer heeft alleen een bed en wassen wordt gewoon nog met een bak water gedaan. Ook kleding wordt op de hand gewassen en er wordt gewoon op open vuur gekookt. Voor mij is dit de eerste keer in Afrika, dus dat was nogal een cultuurschok waar ik de nodige moeite mee heb gehad.

Voeding

De voeding hier is eigenlijk bijna elke dag hetzelfde, maar dit zijn de hoofdingrediënten: mais, rijst, aardappelen en melk. Er is verder ook niet veel te krijgen, behalve op de donderdag als er markt is. Dan zijn er bananen avocado’s en mango’s, die heerlijk zijn overigens! Maar je krijgt hier uit de voeding gewoon niet binnen wat je moet hebben en dat merk ik aan mij herstel. Ik verlang heel erg naar mijn RAW Organic Food noten en repen! Ik voel dat mijn lijf voedingstoffen te kort komt en ben daarom blij als ik deze in Nederland weer kan nemen.

Terugreis

Aankomende zaterdag vlieg ik weer terug naar Amsterdam. Daar kijk ik nu enorm naar uit, terug naar mijn vriendin, familie en vrienden én goed eten! Daarnaast ben ik benieuwd wat de hoogte-stage met mijn lichaam heeft gedaan. Dit gaan we zien in de komende wedstrijden💪! Let’s go!

 

Sportieve groet vanuit Afrika!

Reinout Wiggers