De week van kickboxer Max

max_180x180-rond

Kickboxer Max van Gelder traint 6 dagen per week en vaak 2 keer per dag om in zijn gewichtsklasse (-95kg) de beste te worden. Iedere training is zwaar, intensief en vergt alle energie uit zijn lijf. Maar zoals hij zelf zegt: “No pain no glory”. Hij vertelt hoe zijn ‘werkweek’ als topsporter er aan toe gaat en wat zijn ideale voedingsschema is dat past in zijn sportieve levensstijl.

Maandag
’s Ochtends begin ik met een intensieve kickbokstraining bij Super Pro sportcenter in Zevenbergen. Dit is de sportschool van mijn trainer Dennis Krauweel en zijn vrouw Silvana Macbean. De focus ligt op het voetenwerk, conditie en explosieve trappen & stoten. Op maandagmiddag verbeter ik mijn kracht, explosiviteit en coördinatie, door oefeningen zoals Cleans, hoge sprongen en (mobiliteit)oefeningen met eigen lichaamsgewicht (core-strength). Hiervoor ga ik naar Crossfit Climbers Cabin in Breda.

Dinsdag
In de ochtend rij ik naar de de Colloseum gym in Utrecht voor een sparringsessie van 10 rondes, die elk 3 minuten duurt met 1 minuut rust. Later op de dag duik ik het krachthonk in. Dit betekent één uur lang vol gas met het schema van mijn krachtcoach Leroy Naarden (van Crossfit Zuid).

Woensdag
‘s Ochtend boksen we om de techniek en conditie te verbeteren en ‘s middags werk ik aan mijn conditie door een hardloopsessie (interval of duurloop).

Donderdag
We zijn over de helft  van mijn (werk)week. ‘s Ochtend staat er een sparringsessie op het programma. maar dit wissel ik af met een sprintintervaltraining. ‘s Avond hebben we een zware en mentale kickbokstraining van coach Alviar Lima.

Vrijdag
De ochtend is een herhaling van de woensdag en later op de dag duik ik wéér het krachthonk in. Vrijdagavond, klaar met trainen en het weekend kan beginnen…..

Zaterdag & Zondag
Mijn weekend begint met een sprintintervalsessie en een fullbody workout. De zondag gebruik ik voor een “active-recoveryday”. Je kunt je voorstellen dat mijn lichaam na 11 trainingen in de week stijf aanvoelt. Wat ik doe om mijn lichaam te helpen herstellen? Een paar rondes touwtjespringen, schaduwboksen en stretchen. Ook rek ik bijna elke dag 20 minuten, met behulp van het Amerikaanse programma ROMWOD. Dit zie ik zelf niet als een training, maar als een tool om mijn spieren soepel te houden en mentaal tot rust te komen.

En bij een goed trainingsprogramma hoort natuurlijk ook gezonde voeding! Hoe ik dit combineer!?

Door de vele kickbokstrainingen verbrand ik meer calorieën dan een gemiddelde sporter. Voldoende voedingstoffen zijn daarom nodig om dé optimale prestatie te kunnen leveren tijdens mijn trainingen. De koolhydraten dienen net als (gezonde)vetten voor brandstof (energieleverancier) tijdens mijn training. Eiwitten daarentegen zijn de bouwstenen van je lichaam. Ik zorg dat ik minimaal 150 gram eiwitten binnen krijg verspreid over 5-6 maaltijden per dag.

Eén voorbeeld van mijn voedingsschema op maandag:

Maandag
3 liter water, Thee, 1-2 koffie, 2-3 Fruit, Zink, Magnesium, Visolie, Vitamine D, Vitamine C, Vitamine B12, Multivitamines

08:00 (ochtend)
Havermout, Amandelmelk, Eiwitten + water en vitamines

11:00 (Na training)
Eiwitten + Fruit/vitamines

12:30 (Middag)
Gekookte rijst met verse groente, bonen en eieren

15:00 (snack)
Zelfgemaakte Cake met kaneel, cacao, kokos, walnoten/zaden, rozijnen en eiwitten.

18:00 (avond)
Rijst, vers gebakken groenten en zalm.

21:00 (snack)
Smoothie, banaan, peer, spinazie, kaneel, kwark, amandelmelk

 

Een sporter moet zich kunnen focussen op z’n doel. Je wilt dat alle elementen die nodig zijn om de top te behalen volledig worden benut. Met de producten van Raw Organic Food hoef ik als sporter niet te twijfelen aan het element voeding. De producten zijn 100% natuurlijk, biologisch en vrij van bestrijdingsmiddelen en kunstmatige toevoegingen. Een échte toevoeging aan mijn dagelijkse voedingspatroon. Nog voordat ik de ring in stap, sta ik dus al 1-0 voor op mijn tegenstander!!

“It’s not only training, it is the whole package of dedication & commitment”.